SonNokta Gazetesi, Aysu Bankoğlu Röportajı - 1. Bölüm

SonNokta sordu, Bankoğlu cevapladı
 
Cumhuriyet Halk Partisi Bartın Milletvekili Adayı Aysu Bankoğlu, 1 Kasım’da yapılacak genel seçimlerle ilgili gazetemizin sorularını yanıtladı. Gençlerin artık bu ülkede söz sahibi olması gerektiğini vurgulayan Bankoğlu, siyasetin artık yeni bir çağa bırakılmasının altını çizdi.

Gençliğin en büyük serveti “umuttur”.
 
Öncelikle sizleri tebrik ediyor, hayırlı olsun diyorum. Ülkemiz gerçekliği içindeki basına rağmen, girişiminizi ve yayıncılığınızı “gençliğin umudu işte budur“  diyerek gönülden destekliyorum.
 
- Bartın Neden Aysu Bankoğlu demeli?
 
- Vatansever genç bir yurttaş olduğum için. Atalarımızın emanet ettiği bu güzel ülkeyi aydınlık yarınlara taşımak için. Büyüklerimin geçmişini, kendi geleceğimizin ucuna saygıyla, onurla, barışla eklemek için. Türkiye’yi ve tüm vatansever yurttaşları görmek istediğimiz güçlü, saygı gören, mutlu ülkeler arasına katabilmek için. O kadar çok ki… Asıl önemli olan hukukun üstünlüğünü, eşitliği kabul etmiş şeffaf bir ülke olabilmek için. Türkiye genelinde hiç bir yurttaşını ayırt etmeyen parti programımızı hatırlatmak isterim. Emeklilerimize bayram ikramiyesi, esnafın emekli aylığı üzerindeki SGK kesintisi, vergiden muaf 1500 TL asgari ücret, aile sigortası, kredi kartı ve borcu faizlerinin %80’inin silinmesi, KOBİ desteklerimiz, iş bulmamış üniversite mezunundan harç borcunu çalışmdan almama, lise son sınıf öğrencilerine LİSEKART ile aylık harçlık gibi rahatlatıcı pek çok uygulama başlayacak. Bu girişimler tüm ülkeye ve Bartınlı hemşehrilerimize de nefes aldıracak. Elbette ki buna bağlı istihdam yaratma politikalarının da meyvelerini toplayacağız. Sanayi, ticaret, turizm atılımlarını kentimiz özelinde de yaşayacağız.
 
- Seçildiğinizde Bartın için ilk yapacağınız iş ne olur?
 
- CHP adeta Bartın’ı işaret eder gibi bir enerji politikası uygulayacak. Çevre ve toplumla uyumsuz, yerel paydaşların karşı çıktığı projeleri uygulamaya koymayacağız. Verimli tarım arazilerinde, ormanlarda, zeytinliklerde, balık üreme havzalarında ve SİT alanlarında enerji santrali kurmayacağız.
 
Tüm projelerde fizibilite çalışmalarını ve uluslararası standartlara uygun Çevresel Etki Değerlendirme Raporlarını (ÇED) istisnasız ön koşul haline getireceğiz.
 
Havza planlaması kapsamında yer almayan, ÇED ölçütlerine uymayan, eko-sistemi tahrip eden hiçbir HES projesine onay vermeyeceğiz.
 
ÇED raporu ve EPDK lisans tadilat başvurularında; yakıt değişimine, yerli kömürden ithal kömüre geçişe ve istismara dönük kapasite artırımlarına izin vermeyeceğiz.
 
Yani CHP bugünü kurtarmak için yarını satmayacağız, demek istiyor. Sahip olduklarımızı kaybetmeye engel olacağız.
 
- Siyasetçi bir hanımın Bartın’a öncelikli katkısı neler olur?
 
- Yumruklaşan, küfürleşen, silah çeken, tehdit eden bir kadına rastlama oranı ile erkeklerinkini karşılaştırıldığında, rayından çıkmış olan vagonların hangi tarafta olduğu daha iyi anlaşılacaktır.
 
Bir kadın huzurluysa, evladı, eşi, anne babası, kardeşi insani koşullarda yaşıyorsa mutludur. O zaman evler ve ülke de mutludur. Her gün, her saat akıl almaz bir korku filmi gibi ölüm haberleri aldığınız bir ülkenin annesinden, eşinden, kardeşinden mutlu olmasını, iyi evlatlar yetiştirmesini bekleyemezsiniz. Bartınlılar önünde tüm Türkiye’ye şunu hatırlatmak isterim. Anayasımızın da kabul ettiği gibi partimiz anlayışında kadın erkek eşittir. Sözde değil, özde bir anlayış bu.
 
CHP olarak kadın istihdamını teşvik edecek, kadının hak ettiği pozitif ayrımcılığı yapıp  %67 KOBİ desteği sağlanacaktır. Kadının bireysel emeklilik girişimini yine sadece kadınlar için %33 devlet katkısı ile destekleyeceğiz.
 
Bebeklere beslenme, kreş, engelli yardımı, askerlik ve gebelik destekleri ile hane halkının derdine derman olacağız.
 
Türkiye; aç uyuyan çocuklara, gözüne uyku girmeyen ana babaya CHP ile “yeter” diyecek. 1 Kasım’dan sonra annelerin gözüne uyku girecek.

Kaynak : http://www.sonnokta74.com/haber-3961-sonnokta_sordu_bankoglu_cevapladi.html