Çanakkale Zaferi



Tarih canımızın istediğini hatırlamak değildir.
 
Bugün geçmişimize ilişkin bildiğimiz en büyük zaferin yıldönümüdür. 
 
100 yıl önce büyük dedelerimiz ve onların babaları, çökmüş bir Osmanlı’dan, ayaklarının üzerinde duracak özgür bir ülke yaratmak için canlarını feda ettiler.
 
Dünyanın örnek aldığı eşsiz lider Mustafa Kemal; değerli silah arkadaşları ve hiç bir çıkarı olmadan sadece vatan için canını feda etmeye razı yüzbinlerce yurtsever ile bundan 100 yıl önce yokluklar ve zorluklar içinde Çanakkale destanını yazdı.
 
Atatürk; cesareti, çalışkanlığı, zekası ve her yaştan insana saygısı ile bu toprakların sahibi olan atalarımıza önce yurtlarını ve onurlarını, ardından onlarca hatta yüzyıl ileriyi görebilme farkıyla bize Türkiye Cumhuriyetini hediye etti. Çanakkale Zaferi ülkemizin miladı, aydınlık yaşantımızın başlangıcı, bugünlerimizin mimarıdır.
 
Atalarımız; bu topraklarda yaşayanları kendi çıkarları ve refahı için başkalarına peşkeş çekip dağıtanlar değil, akbaba gibi bekleşen düşmanın karşısında önce canı, sonra inancı ve cesareti ile siper olanlardır.
 
Cumhuriyetin kıymetini ve nimetlerini bir kez daha ve çok daha iyi anladığımız bu reklam arasının sonuna Haziran’da gelmiş olacağız.
 
Saygımız, minnetimiz ve dualarımızla bir kez daha andığımız Atatürk ve tüm şehitlerimize, Cumhuriyet Halk Partisi olarak rahat uyuyacakları pırıl pırıl bir Türkiye Cumhuriyeti’ni devam ettirme ve sınırlarımızı koruma sözü veriyoruz.
 
Av. Aysu Bankoğlu