Aysu Bankoğlu (CHP Milletvekili Adayı) Basın Açıklaması / 2015

“Gelecek Biziz”
 
Ülkemizi özünde ve sözünde özgür, insan haklarına saygılı, eşitlik ve adaletin kağıt üstünde kalmadığı, tüm yurttaşlarının eğitim, sağlık, barınma gibi yaşam koşullarının kabul edilebilir standartlarda olacağı, gençlerin geleceğinden kaygı duymadığı, adaletin, fırsat eşitliğinin ve en doğal hakkımız olan fikir özgürlüğünün isteyen Atatürkçü Bartınlılar ve tüm bu ülkeyi sevenler adına karşınızdayım.
 
Aileme ve sizlere kulak vererek bu güzel kentte büyüdüm. Ailemden ve sizlerden dinlediklerime, görüp yaşadıklarım eklendi. Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduğumda da, öğrendiklerimi; ülkesini seven bir yurttaş, daha iyi yaşamak isteyen bir birey, enerjisi ve umuduyla gerçekten çalışmak ve  bir şeyler yapmak isteyen genç bir kadın olarak siyasette ve CHP’de ortaya koymaya karar verdim.
 
İngiltere, Fransa ve Amerika’da mesleğim ile ilgili katıldığım tüm eğitimlerde; 
Sosyal demokrasinin evrensel değerleri olan özgürlük, eşitlik, emeğin üstünlüğü, hak ve adalet kavramlarından bizi ısrarla uzaklaştırmaya çalışanlara izin vermememiz gerektiğini, ülkemizin kaybettiği zamanı bir kez daha gördüm.
 
Büyük işler yapmanın büyük düşünmek olmadığını,
Önünü aydınlatmak ile ileriye ışık tutmanın farkını,
Kitabına uydurmak değil hukukun kitabına uymak gerektiğini,
Gözü aç değil, gözü pek bir genç kuşak olduğumuzu CHP ile Bartın adına söylemeye ve çalışmaya talibim.
 
• %41 oranla Avrupa’nın en genç nüfusuna sahipken,
• Dünyanın en büyük 19. Nüfusu ile ülkemizin “şeffaflık” konusunda 175 ülke içinde 64. Sırada yer aldığı,
• Genç işsizliğin %20
• Üniversite mezunu işsizlerin %30, bu oran içinde de işsiz kadın gençlerin %35 olduğu ülkemizde…
 
Gençler olarak %84’ümüz hala gelecekten umutlu olduğumuzu söylüyor isek;
Yurttaşlarımıza inancımız, İyi günler için mücadele edecek gücümüz,
Mutlu yarınlarımızı hazırlamak için sorumluluklarımız ve zorunluluklarımız var.
 
Bir genç ve bir kadın olarak, geleceğe baktığımda; istekli, tutkulu, özverili ve gurur duyulacak yarınları arzulayan gençlerle dolu ülkemizde, CHP’nin tek adres olduğunu görüyorum. 
 
Türkiye’yi ileri medeniyet çizgisine taşımak isteyen atalarımızın izinde; bölünmeyi, aşağılanıp ayrıştırılmayı, düzeysiz söylemleri, kabalığı ve saygısızlığı, cinsiyet ayrımcılığını ve haksızlıklara göz yummayı reddediyorum. 
 
1970’ lerde partiyi başarıya taşıyan kadronun 30 ve 40’lı yaşlarda olduğunu hatırlayarak, CHP’nin bu konudaki öncülüğünün sözde değil, özde olduğunu gururla görüyorum.
Genç, demokrat, dinamik, özgürlükçü, bir kadın olarak, 
Bartın CHP’ye yıllarını  ve emeğini vermiş büyüklerimle; enerjimi, umudumu, yeni bilgileri ve bakış açılarını paylaşmak istiyorum. 
Atatürk’ün emanetine ve işaret ettiği sorumluluklarımız için siyasette var olmak istiyorum. 
 
İnancımız var, enerjimiz var. Önyargımız yok. Umutsuzluk doğamıza aykırı. Karanlık ve baskıcı çağlara değil, Türkiye için açılmış ışıl ışıl bir gelecekte, savaşarak, ayrışarak ve kutuplaşarak değil, bu toprakları vatanı bilmiş tüm yurtseverlere ve gelecek kuşaklara sorumluluğumuzu CHP ile ödemek istiyorum. 
 
Fırsat verir ve güvenirseniz, Bartın’dan yetişmiş genç bir kadın hukukçu olarak; sizlere iyi bir hayat, bizlere güçlü bir gelecek, doğmamış nesillere saygı duyulacak bir geçmiş bırakmak için elimden geleni yapmaya talibim.